x

Rasistiska påhopp på engelska fotbollsspelare får artister att bita ifrån

Rasistiska påhopp på engelska fotbollsspelare får artister att bita ifrån

Nu är fotbolls-EM över för i år och för det engelska landslaget blev det en snöplig förlust på straffar i finalen mot Italien som kunde bärga guldet efter flertalet missar från den engelska sidan. På grund av den sista straffmissen har nu blott 19-åriga Bukayo Saka fått utstå rasistiska påhopp och hot i sociala medier, en vardag som tyvärr blir allt vanligare inom fotbollen.

Några som däremot stöttar honom i denna svåra tid är artister som Liam Gallagher, tidigare frontfigur i Oasis. Han sänder sin kärlek till honom på Twitter.


Brittiska singer-songwritern Sam Smith och svenska popstjärnan Zara Larsson delade bilden som brittiska tv-presentatören Dermot O'Leary la upp på Instagram för att stötta Saka genom att säga att han gjorde landet stolta över prestationen i EM. 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Dermot O'Leary (@dermotoleary)Även popstjärnan Dua Lipa stöttade hela laget när hon delade en bild på Saka och skrev ”killarna gjorde oss så stolta. Bra spelat och bra match! Vi tar hem det snart England!”, enligt DN.

De andra i laget som också missade sina straffar, Marcus Rashford och Jadon Sancho, fick även de utstå rasistiska påhopp och där visade R&B-artisten Mahalia sitt stöd och hon vill att spelarna skyddas till varje pris. 


Popsångerskan Lily Allen gick hårt mot de engelska fotbollsfans som gick långt över gränsen i sin besvikelse, och hon uppmanar att ta tillbaka fotbollen från huliganer som dessa.


LÄS OCKSÅ: Ny festival – som Woodstock fast på Österlen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA