x

Sydkorea förbjuder snabb musik på gym

Sydkorea förbjuder snabb musik på gym

I denna sommarvärme finns det knappast någon som har problem med att svettas, men i gymmet i den sydkoreanska huvudstaden Seoul och den omgivande regionen är situationen lite annorlunda. De sydkoreanska hälsovårdsmyndigheterna har förbjudit gym i Seoul och dess omgivning att spela musik snabbare än 120 slag per minut. Samtidigt har de förbjudit att löpband körs snabbare än 6 kilometer i timmen, skriver BBC.

Förklaringen är en ökning av spridningen av coronaviruset. Där 1100 nya fall registrerades i staden söndagen den 12 juli, och då främst den nya deltavarianten. När människor inte får träna till så snabb musik kommer de att andas långsammare och svettas mindre, vilket borde bromsa virusets spridning.

Den kommande tiden kommer Seoul inte att kunna få upp pulsen till exempelvis Bruce Springsteens Born In The USA (122 bpm), Bon Jovis Livin' On A Prayer (123 bpm) och Rihannas Don't Stop The Music (123 bpm).Medan det fortfarande är grönt ljus för till exempel Lady Gagas Poker Face (119 bpm), Whitney Houstons I Wanna Dance With Somebody (119 bpm) och Michael Jacksons Don't Stop 'Til You Get Enough (119 bpm).LÄS OCKSÅ: Foo Fighters alter ego Dee Gees tolkar Bee Gees-klassiker


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA