x

The Weeknd går ut med att ny musik är på ingång

The Weeknd går ut med att ny musik är på ingång

Kanadensiska The Weeknd gjorde stor succé med förra vårens album After Hours, men nu har han redan börjat ge små ledtrådar till att ett nytt album kan vara på väg i en serie tweets.

"Vi är snart klara", twittrar han följt av en skiv-emoji, och i följande tweets skriver han att han är riktigt stolt över resultatet och att han masserar och ger musiken kärlek för att slutligen förtydliga att det är ett helt verk det rör sig om och inte en enstaka låt, för att undvika förvirring. 

After Hours som var The Weeknds fjärde album - han har också släppt tre mixtapes och en EP - var ett av de globalt mest streamade och sålda albumen 2020 och var till exempel det näst mest streamade och sålda albumet i USA. The Weeknd uppträdde också i pausunderhållningen under Super Bowl-finalen i februari, men trots all framgång så var albumet inte nominerat till en enda Grammy. Detta överraskade många, inte minst The Weeknd själv, och vid det tillfället kallade han Grammy-kommittén "korrupt". Han har emellertid fått en Brit Award och tio Billboard Awards för albumet som innehåller megahits som Blinding Lights och Save Your Tears och som fortfarande streamas mycket. The Weeknd åker på turné i USA och Europa nästa år och ger bland annat en konsert på Avicii Arena i Stockholm den 13 september.

LÄS OCKSÅ: Sydkorea förbjuder snabb musik på gym


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA