x

Nu kan du strömma albumet där Foo Fighters tolkar Bee Gees

Nu kan du strömma albumet där Foo Fighters tolkar Bee Gees

På lördagen den 17 juli på Record Store Day släppte Foo Fighters det discoinspirerade albumet Hail Satin på vinyl under aliaset Dee Gees. Först gick det inte att strömma det, men nu finns det äntligen uppe även i dessa kanaler.

Med fyra covers på Bee Gees som också deras nya bandnamn är en tydlig passning till så gör de även en cover på Andy Gibbs Shadow Dancing. Andy är den yngre brodern till de tre bröderna Barry, Robin & Maurice som utgjorde Bee Gees. Den senare halvan av skivan består av fem liveversioner av låtar från senaste Foo Fighters-skivan Medicine At Midnight som GAFFAJanne Hallman bland annat beskrev så här:

"För att försöka få in nytt syre i verksamheten har sextetten därför gjort sin mest tempoglada och dansvänliga skiva. Ett så kallat partyalbum. Jag vet inte hur det är med er, men jag vill inte dansa till Grohl & co, jag vill hoppa runt, headbanga lite lagom våldsamt och vråla gutturalt i refrängerna. Det är sällan man får tillfälle till det på Medicine At Midnight."

Hela recensionen av Medicine At Midnight kan du läsa här.LÄS OCKSÅ: Iron Maiden bekräftar släpp av nytt studioalbum i år


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA