x

The Killers på gång med nytt album

The Killers på gång med nytt album

Las Vegas-baserade indierock/popbandet The Killers har precis tillkännagett sitt sjunde album. Det kommer att heta Pressure Machine och släpps den 13 augusti.

Det är mindre än ett år sedan som bandet släppte sitt senaste album, Imploding the Mirage, och förklaringen till den relativt korta tiden mellan de två släppen är att gruppen tvingades att skjuta upp turnéplanerna på grund av coronapandemin och därför använde tiden till att skapa ett nytt album istället.

"Allt stannade", sa sångaren Brandon Flowers till NME och fortsatte: "Och det var första gången på länge som jag stod inför tystnad. Och av tystnaden började denna skiva blomstra, full av låtar som annars hade varit för tysta och som hade drunknat av bullret från de typiska Killers-skivorna."

Han säger även att albumet inspirerades av hans uppväxt i den lilla staden Nephi i Utah på 90-talet och gitarristen Dave Keuning är tillbaka i gruppen efter att ha fokuserat på en solokarriär från 2017 till början av detta år.

The Killers debuterade 2004 med albumet Hot Fuss, som inkluderade klassikern Mr. Brightside som har blivit en indieklassiker. Det har också gått bra för de andra albumen, inte minst i Storbritannien där alla sex The Killers studioalbum har toppat listorna.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du strömma albumet där Foo Fighters tolkar Bee Gees


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA