x

Reggaeton-stjärna tolkar Metallica med spansk rap

Reggaeton-stjärna tolkar Metallica med spansk rap

Metallica är i full gång med att räkna ner till det mastiga coveralbumet The Metallica Blacklist, där så många som 53 artister tolkar vars ett spår från bandets klassiska självbetitlade album från 1991 som även är känt som The Black Album. Anledningen är att det snart är 30 år sedan albumet släpptes, närmare bestämt den 12 augusti.

Den här gången är det colombianska reggaetonstjärnan J Balvin som har gett sig i kast med en tolkning av Wherever I May Roam. Hans version har behållit det karakteristiska, sitarklingande gitarrintrot men annars är det nästan som en helt ny låt med spansk rap, innan låten förvandlas till ett slags mashup med Metallicas original.The Metallica Blacklist släpps den 10 september och bland de andra tolkarna finns så olika artister som bland annat Miley Cyrus, St. Vincent, Depeche Mode-sångaren Dave Gahan och Per Gessle.

All vinst från The Metallica Blacklist går till olika välgörenhetsprojekt som väljs ut av de inbjudna artisterna och Metallica själva.

Metallicas självbetitlade femte album är deras bästsäljande och en av de mest kommersiellt framgångsrika skivorna någonsin och har sålt mer än 16 miljoner exemplar bara i USA. Släppet inkluderar singlarna Enter Sandman, The Unforgiven, Nothing Else Matters, Wherever I May Roam och Sad But True.

Metallica har också nyligen släppt en liveversion av Wherever I May Roam som spelades in i Oakland, Kalifornien den 12 oktober 1991, strax efter släppet av The Black Album. Denna version, som kommer från den kommande boxversionen av albumet, kan du också höra nedan.

Boxen innehåller bland annat sex vinylskivor och 14 CD-skivor med liveinspelningar, demoinspelningar och intervjuer, sex DVD-skivor med konserter och inspelningar bakom kulisserna, en 120-sidig bok, tidningar, gitarrplektrum med mera. Allt släpps 10 september.LÄS OCKSÅ: St. Vincent tolkar Metallica-klassiker


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA