x

Eric Clapton vägrar att spela konserter där det finns vaccinkrav

Eric Clapton vägrar att spela konserter där det finns vaccinkrav

Den brittiska rocklegenden Eric Clapton säger att han inte tänker spela konserter på platser där det är ett krav att publiken är vaccinerade mot Covid-19. Han berättar detta via en uppdatering av filmproducenten och arkitekten Robin Monottis profil på det sociala nätverket Telegram, skriver Rolling Stone. Monotti har, precis som Clapton, varit skeptisk till Covid-19-vaccineringen.

Claptons uttalande kommer efter att den brittiska premiärministern Boris Johnson måndagen den 19 juli uppgav att vaccinpass framöver kommer att vara ett krav för att komma in på spelställen i Storbritannien. Samma dag tog landet nästan bort alla coronarestriktioner och gjorde det igen möjligt att samlas i stora, täta folkmassor på till exempel spelställen för första gången sedan mars 2020, men du måste kunna visa ett vaccinpass för att få komma in. Samtidigt ökar antalet coronainfektioner i Storbritannien på grund av den nya delta-varianten.

"Som ett resultat av premiärministerns tillkännagivande den 19 juli 2021 känner jag mig tvungen att göra mitt eget uttalande. Jag vill säga att jag inte kommer att uppträda på någon scen där det diskrimineras mot vissa typer av publik. Om inte alla har möjlighet att komma in så förbehåller jag mig rätten att ställa in", säger Clapton. Han länkade sedan till sin och Van Morrisons låt som är emot nedstängningen av samhället i samband med pandemin. 

Eric Clapton har tidigare sagt, även via Robin Monottis Telegram-profil, att han fick allvarliga biverkningar efter att ha fått både den första och andra dosen av Astra Zeneca-vaccinet. Han uppgav efter den andra dosen att ”biverkningarna var katastrofala, mina händer och fötter var antingen frusna, avdomnade eller brännande och jag kunde knappt använda dem under två veckor; jag fruktade att jag aldrig skulle kunna spela igen (jag lider av perifer neuropati (nervsjukdom, red.) och borde aldrig ha varit i närheten av nålen. Men propagandan sa att vaccinet var säkert för alla...”

Clapton har två inbokade konserter i Royal Albert Hall i London i maj 2022. 

LÄS OCKSÅ: 10 år sedan Amy Winehouse tragiska bortgång


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA