x

Nytt rekord för Sommar i P1 där artister lockar miljontals lyssnare

Nytt rekord för Sommar i P1 där artister lockar miljontals lyssnare

Poddlyssningen av Sommar i P1 har nu passerat tvåmiljonersstrecket i veckoräckvidd enligt Poddindex. Aldrig tidigare har en svensk podd haft så många lyssningar under en vecka. Premiärhelgens värdar var artisterna Benjamin Ingrosso och Niklas Strömstedt och deras program har hittills 1,6 respektive 1,2 miljoner poddlyssningar till dags dato.

– Det känns ofattbart att Sommar i P1 nu spränger tvåmiljonersvallen på Poddindex. Fjolåret var ett speciellt år med tanke på covid. Jag kunde inte föreställa mig att vi skulle få ännu fler poddlyssningar i år, säger Bibi Rödöö enligt pressmeddelandet som är programchef.

Sommar är ett program i Sveriges Radio som sänds varje dag under sommaren där varje inbjuden gäst ansvarar för innehållet under sin egen dag. De introducerar sig själv för lyssnarna och kan vara allt från skådespelare och författare till krögare och forskare. Därefter talar de om ämnen som berör dem närmast och spelar egenvald musik. 

I år har artister som Benjamin Ingrosso och Niklas Strömstedt pratat om sin uppväxt som skilsmässobarn respektive gjort en tillbakablick till sitt förra sommarprogram för 30 år sedan för att se om han har "hittat sig själv" sedan dess. På tur står även artister som Tusse (7 augusti), Janne Schaffer (16 augusti) och avslutande Zara Larsson (22 augusti). 

- I mitt Sommar ska jag berätta om mina älskade släktingar, de som var min trygghet under tiden på flykt, och om hur de har tagit vara på de fantastiska möjligheter som Sverige har gett oss, säger Tusse enligt Sveriges Radio

- Jag tänkte passa på att reda ut en del missförstånd. Jag har inte spelat med Toto, däremot har killarna i Toto spelat på min platta. Bob Marley har inte bott i min källare. Men jag ska berätta var han bodde. Sen ska jag även tala om några tunga saker som hänt i mitt liv, säger Janne Schaffer enligt Sveriges Radio.

- Jag var inte ens myndig när jag Sommarpratade förra gången, men då visste jag allt. Nu, fem vansinniga år senare, förstår jag att minnen och sanningar förändras, och jag med dem, säger Zara Larsson enligt Sveriges Radio.

LÄS OCKSÅ: 10 år sedan Amy Winehouse tragiska bortgång


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA