x

Billie Eilish släpper konsertfilm – med stor orkester

Billie Eilish släpper konsertfilm – med stor orkester

På fredag ​​30 juli släpper Billie Eilish sitt efterlängtade andra fullängdsalbum Happier Than Ever. Skivsläppet följs upp med en konsertfilm från Hollywood Bowl i hennes hemstad Los Angeles, där hon spelar alla låtar från det nya albumet i samma ordning som på skivan. Filmen, med titeln Happier Than Ever: A Love Letter To Los Angeles, kommer att streamas globalt 3 september på Disney+. 

I filmen kompas Eilish av sin storebror och nära medarbetare Finneas, Los Angeles Children's Choir, Los Angeles Philharmonic Symphony Orchestra under ledning av Gustavo Dudamel och den brasilianska jazzgitarristen Romero Lubambo.

Filmen regisseras av Robert Rodriguez (Desperado, From Dusk Till Dawn med mera) och Patrick Osborne, där den senare 2014 vann en Oscar för den animerade kortfilmen Feast, som förresten var hans debut som regissör.

"Disney är otroligt ikoniskt, så att samarbeta om något som detta är en stor ära", säger Billie Eilish i ett pressmeddelande och fortsätter: "Att kunna presentera mitt album på detta sätt och dedikera det åt staden som jag älskar och växte upp i, är så spännande för mig. Jag hoppas ni älskar det".

Alla 16 låtar på Happier Than Ever är skrivna av Billie Eilish och samarbetspartnern och storebrodern Finneas, som också har producerat skivan. Albumet följer upp Billie Eilishs fullängdsdebut When We All Fall Asleep, Where Do We Go? från 2019, ett album som tog musikvärlden med storm. Det gick direkt in på förstaplatsen på topplistan i USA och i 17 andra länder, var årets mest streamade album och gav sex Grammys 2020, inklusive i kategorin "Årets album". Billie Eilish skrev också historia när hon som den första kvinnan och som den yngsta någonsin vann en Grammy i alla fyra huvudkategorierna under ett enda år. Då var hon bara 18 år gammal.

LÄS OCKSÅ: James Blake släpper ny singel och bekräftar nytt album i höst


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA