x

Halsey ger inga fler intervjuer – tidning var "medvetet respektlös"

Halsey ger inga fler intervjuer – tidning var "medvetet respektlös"

"#NoMorePress" var en hashtagg som popstjärnan Halsey använde i en serie kritiska tweets mot tidningen Allure och som sedan dess har blivit borttagna.

27 augusti släpper artisten skivan If I Can't Have Love, I Want Power producerad av Trent Reznor och Atticus Ross från industrirockbandet Nine Inch Nails. Inför kommande skivrelease gjorde Halsey en intervju med tidningen Allure men frågan är om det blir mer press inför skivsläppet efter att hen blev upprörd när tidningen använde fel pronomen, enligt Halsey på ett "medvetet respektlöst" sätt, enligt Stereogum

Dagen efter att Halsey hade visat sitt missnöje med artikeln offentligt i sina sociala medier redigerades artikeln av Allure som lät hälsa att de hört hens feedback och insåg sitt misstag. Detta räckte dock inte för att göra Halsey nöjd utan kritiken fortsatte då hen ansåg att de även hade felciterat Halsey när hen diskuterade privilegiet av att vara ett vitt barn till en svart förälder.


Halsey sa till artikelns reporter att hen hatar att göra press för att hen ofta blir exploaterad och felciterad. Så detta kommer förmodligen inte att göra saken lättare framöver.

LÄS OCKSÅ: Ny konsertfilm med Billie Eilish – med stor orkester


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA