x

Slipknot-grundaren Joey Jordison är död

Slipknot-grundaren Joey Jordison är död

Den tidigare Slipknot-trummisen Joey Jordison har dött 46 år gammal, skriver Rolling Stone. Enligt en företrädare för familjen dog Jordison "lugnt i sin sömn". Dödsorsaken har inte avslöjats.

I ett uttalande säger familjen:

"Joeys död har lämnat oss med tomma hjärtan och en känsla av obeskrivlig sorg. De som kände Joey visste att han hade en skarp intelligens, en vänlig personlighet, ett gigantiskt hjärta och en enorm kärlek till sin familj och musik. Joeys familj ber vänner, fans och media att respektera vårt privatliv och att låta oss sörja i fred i denna otroligt svåra tid."

Jordison var medgrundare till metalbandet Slipknot i Des Moines, Iowa 1995 och lämnade det 2013. Flera år senare sa han att han slutade i bandet på grund av en sällsynt neurologisk sjukdom, transversell myelit, som gjorde det omöjligt för honom att röra sina ben. Men han återfick sin rörlighet tack vare intensiv rehabilitering.

Han bildade sedan det industriella metalbandet Scar The Martyr, som upplöstes 2016. Han bildade ett nytt metalband, Vimic, och vid sin död var han medlem i extrem-metalbandet Sinsaenum. Han var också gitarrist i skräckpunkbandet Murderdolls, som var aktivt 2002-2004 och igen 2010-2011.

Joey Jordison var med på Slipknots första fyra studioalbum, Slipknot, det internationella genombrottet Iowa, Vol. 3 (The Subliminal Verses) och All Hope Is Gone. Han hörs också på livealbumet 9.0: Live från 2005.

År 2010 utnämnde läsarna av tidningen Rhythm Jordison till den bästa trummisen under de senaste 25 åren, och 2013 utnämnde läsarna av tidningen Loudwire Jordison till världens bästa metaltrummis.Det är andra gången en grundare av Slipknot dör. 2010 hittades bassisten Paul Gray död av en överdos av morfin och fentanyl, bara 38 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Alcest spelar live i Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA