x

Pink berömmer det norska landslaget: "Jag betalar böterna"

Pink berömmer det norska landslaget: "Jag betalar böterna"

Pink stöttar det norska damlandslaget i beachhandboll efter att de har fått böter för att ha spelat i för mycket kläder. Hon erbjuder att betala beloppet på 11 000 kronor, skriver Ekstra Bladet.

Det norska damlandslaget i beachhandboll fick stor internationell uppmärksamhet då de valde att spela i tajts istället för i bikiniunderdel i senaste EM i beachhandboll i Bulgarien, som en protest mot könsspecifika klädkrav i sporten. Därefter fick man böter på 11 000 kronor från det europeiska handbollsförbundet EHF.

Enligt EHF:s regler är det ett krav att kvinnornas underdel måste vara maximalt tio centimeter bred vid sidorna, och att de måste spela i en bikinitopp. Männen måste spela i shorts och linne utan ärmar, det vill säga lite mer klädda, skriver TV2.

"Jag är mycket stolt över det norska damlandslaget i beachhandboll som protesterar mot de mycket sexistiska reglerna om deras uniform", skrev Pink på Twitter. 


Det norska handbollsförbundet har dock redan erbjudit sig att betala böterna. Det har den norska landslagsspelaren i beachhandboll Elisabeth Hammerstad tidigare sagt till TV2. Hon berättar också att landslaget har fått "vansinnigt bra respons" för sitt agerande.

Handbollsförbunden i Danmark, Sverige, Frankrike och Norge kommer nu att ändra reglerna, så det blir frivilligt om du vill spela i bikiniunderdel eller till exempel tajts, skriver TV2.

LÄS OCKSÅ: Gruppvåldtäkt-utredning med ”känd svensk rappare” nedlagd – nu berättar kvinnan om upplevelsen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA