x

Sony presenterar ytterst märklig högtalare

Sony presenterar ytterst märklig högtalare

Bara för att en högtalaretillverkare ofta väljer den enkla vägen med traditionellt utformad design är det på inga sätt en garanti för att ljudet kommer vara hundra. Sony lanserar nu en minst sagt oortodox högtalare som de även menar kommer leverera en intressant ljudupplevelse.

LSPX-3 kan vara bland det sjukaste vi sett i år när det kommer till design. Faktum är att det mer ser ut som en elektrisk ljusstake och att den skulle alstra annat än ljus är svårt att tro. Att den trots denna dubbelnatur kommer med ett batteri som ska hålla i upp till åtta timmar gör inte att man höjer mindre på ögonbrynen.

Tekniken de kallar för “Vertical Drive” gör så att ljudet ska spridas vertikalt i alla riktningar. Det 46 millimeter långa högtalarelementet ska enligt Sony skapa ett välbalanserat mellanregister medan en passiv radiator ska förstärka botten. 

gallery_large

I sann köp-mer-få-mer-anda så kan LSPX-3 även anslutas till en likadan högtalare så att ett brett stereoljud är möjligt. I övrigt utlovas mysbelysning och möjlighet att synkronisera detta i takt med den musik som spelas upp i ljussta... högtalaren. Och för närmare 4 000 kronor kan den bli din.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA