x

Apple Music får nya funktion – endast för Android-användare

Apple Music får nya funktion – endast för Android-användare

Att Apple inte är bästis med någon annan teknikaktör är knappast någon nyhet. Nu kommer dock Apple Music med en funktion som Ironiskt nog endast är tillgänglig för Android-användarna.

Man ska inte jämföra äpplen och päron sägs det, men i fallet Apple och Android är ibland skillnaderna mellan de olika telefonenernas funktionalitet minimal. Så när det väl finns något som kan hållas exklusivt är det givet att den ena eller andra passar på. Därför är det en smula förvånande att Apple för första gången i världshistorien väljer att rulla ut en funktion på en Android-version innan den lanserats i iOS-version. 

Det är en automatisk crossfade som är på gång att lanseras och som endast finns tillgänglig för Android-användarna. På din Mac kan du välja crossfade mellan musikspår, men där måste du välja längden på klippet, medan du på Android kan låta appen analysera när det är bäst och smartast att sätta crossfade.

Exakt när crossfade-funktionen är tillgänglig är ännu okänt, men låt oss hoppas att Spotifys kösvepfunktion – som helt saknas i Android-världen – är näst på tur i att bli tillgänglig även utanför äppelriket.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA