x

Ryan Adams: "Jag har överlevt två självmordsförsök"

Ryan Adams: "Jag har överlevt två självmordsförsök"

Amerikanske musikern Ryan Adams som har skördat stora framgångar med sin countrydoftande indierock berättar om sin psykiska ohälsa via sitt Instagramkonto. 

Han har på senare år mest dragit till sig uppmärksamhet på grund av gromning-anklagelser (som han friades ifrån) och han har fått ställa in en turné på grund av övergreppsanklagelser från flera kvinnor. Hans tidigare gitarrist Todd Wisenbacker har bett honom att söka hjälp för sitt manipulativa beteende och hans ex-fru Mandy Moore har uttalat sig om äktenskapet som ohälsosamt. 

I ett nu borttaget inlägg på Instagram skrev en vän till honom vid namn Ken att Ryan bad honom skapa ett inlägg där han berättar om sin psykiska ohälsa och depression. Ryan berättar att både hans bror och en gitarrist han brukade att spela med begick självmord. Han har själv överlevt två självmordsförsök och han uppmanar folk att söka hjälp om de har samma tankar då det har räddat hans liv, och han önskar att även hans bror skulle ha fått den här hjälpen innan han tog sitt liv.

gallery_large

I ett annat inlägg på Instagram säger Ryan att han är cancellad som musiker, men att tidningar som Variety gärna skriver om hans psykiska ohälsa trots att de aldrig skriver om hans musik. Han känner att han inte får en chans att gå vidare från de fel han har begått, trots att han försöker bättra sig. Och avslutar med att säga att det kanske är så att han förtjänar detta men att han samtidigt tycker det är kränkande.

Har du självmordstankar kan du hitta hjälp på Mind Självmordslinjen där du kan chatta via mind.se eller ringa på telefon 90101.

 

LÄS OCKSÅ: Countrystjärnan Ingrid Andress kommer till Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA