x

DaBaby kritiseras för homofobi av Dua Lipa och Elton John – svarar med ny video

DaBaby kritiseras för homofobi av Dua Lipa och Elton John – svarar med ny video

Den amerikanske rapstjärnan DaBaby har fått massiv kritik efter homofoba kommentarer från scenen på söndagens Rolling Loud Miami-festival. Nu svarar han med en ny musikvideo, detta efter att ha gjort en serie uttalanden i sina Instagram-stories, där han menar att kommentarerna från scenen inte var avsedda för en större publik. Hans senaste uttalanden har i sin tur skapat än mer kritik. Titta på videon nedan.

Under festivalen sa DaBaby till publiken, enligt NME: "Om du inte har dykt upp idag med HIV, AIDS, någon av de dödliga sexuellt överförbara sjukdomarna som får dig att dö på två eller tre veckor, lyft upp din lysande mobil i luften. Kvinnor, om era fittor luktar vatten, lyft era telefoner. Killar, om ni inte suger kuk i parkeringshuset, lyft era telefoner."

Dua Lipa och Elton John är två av flera stjärnor som har reagerat starkt på dessa kommentarer. Dua Lipa, som samarbetade med DaBaby förra året på en remix av sin singel Levitating, skrev i en Instagram-story, citerad av NME: "Jag är förvånad och chockad över DaBabys uttalanden. Jag kan verkligen inte känna igen detta i den person som jag samarbetade med. Jag vet att mina fans vet var mitt hjärta är och att jag står 100 procent bakom HBTQ-communityt. Vi måste stå tillsammans och bekämpa stigma och okunnighet om HIV/AIDS".

Elton John, som grundade Elton John AIDS Foundation 1992, skrev på Instagram: ”HIV-felinformation och homofobi har ingen plats i musikbranschen. Vi måste bryta ner stigma kring HIV och inte sprida det. Som musiker är det vårt jobb att föra samman människor.” Elton John har också publicerat ett antal fakta om HIV.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Elton John (@eltonjohn)

Klädföretaget BoohooMan har i sin tur avslutat sitt samarbete med rapparen efter de kontroversiella uttalandena.

Musikvideon till låten Giving What It's Supposed To Give avslutas med meddelandet “bekämpa inte hat med hat", med regnbågsfärgade bokstäver och orden: "Jag ber om ursäkt för att jag är den jag är, precis som du vill att du ska ha friheten att var den du är ”.

Låten innehåller också raden ”Bitch, we like AIDS, I’m on your ass, we on your ass, bitch we don’t go away”, medan DaBaby håller upp en skylt med bokstäverna "AIDS". 

Titta på videon till Giving What It's Supposed To Give:

LÄS OCKSÅ: Ryan Adams: "Jag har överlevt två självmordsförsök"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA