x

ZZ Top fortsätter spela efter basistens död – på Dusty Hills begäran

ZZ Top fortsätter spela efter basistens död – på Dusty Hills begäran

Onsdagen den 28 juli så kom nyheten om att den långvariga ZZ Top-basisten och sångaren Dusty Hills hade gått bort och det blev sorg i musikvärlden. Nu säger bluesrockbandets gitarrist och sångare Billy Gibbons att gruppen kommer att fortsätta med sin gitarrtekniker Elwood Francis som den nye basisten, på begäran av Dusty Hill, som tydligen hade en aning om vad som var på väg att hända. Dusty Hill blev 72 år och dödsorsaken har inte avslöjats.

Det är Eddie Trunk från radiostationen SiriusXM som sprider nyheten som kom i form av ett textmeddelande från Billy Gibbons, skriver Ultimate Classic Rock. Gibbons skriver: "Som Dusty sa när han lämnade oss – 'låt showen fortsätta'. Och vi kommer att göra vårt bästa för att uppfylla hans önskan med respekt." Gibbons skriver också: "Dusty tog vänligt tag i min arm och sa: 'Ge Elwood botten (basen, reds. anm.) och ta den till toppen'. Han menade det, vännen. Han gjorde verkligen det."

Meddelandet har bekräftats av ZZ Tops talesman Bob Merlis till Ultimate Classic Rock.

ZZ Top är för närvarande på en amerikansk turné och förra veckan var Dusty Hill tvungen att dra sig ur turnén, officiellt på grund av en höftskada, och Elwood Francis gick in som ersättare. Bandet ställde in en konsert dagen efter Hills död, men redan ikväll den 30 juli har gruppen en konsert planerad i Tuscaloosa, Alabama.

Dusty Hill spelade kontinuerligt med ZZ Top från 1970 till sin död, det vill säga i 51 år. Bandet bildades 1969, men året efter fick de den uppställning de har haft tills nu, med Billy Gibbons på sång och gitarr, Dusty Hill på bas och sång och Frank Beard på trummor. Således var de en av de längst existerande oförändrade banduppsättningarna i rockhistorien.LÄS OCKSÅ: ZZ Top-medlemmen Dusty Hill är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA