x

Mystiska Goat är tillbaka

Mystiska Goat är tillbaka

Det har börjat röra sig i Goat-land igen. Nyligen släppte den maskerade gruppen sin andra singel från det kommande albumet Headsoup. Låten heter Fill My Mouth och presenteras även med en syratrippig video som du ser längre ner i artikeln.

Fill My Mouth rör sig musikaliskt mellan beatig funk, slingrande gitarriff och hypnotiserande flöjter och är den andra singeln efter fuzz-explosionen Queen Of The Underground som kom ut tidigare i somras. Båda låtarna finns med på kommande samlingsalbumet Headsoup som släpps av den brittisk-baserade labeln Rocket Recordings 27 augusti.

Headsoup (som givetvis en blinkning till The Rolling Stones album Goats Head Soup) är en samling låtar där det mesta – med undantag av de två nya låtarna – getts ut tidigare i form av b-sidor eller singlar, men aldrig funnits med på ett fullängdsalbum. 

Ger spelning i Sverige

Det maskerade voodoo-kollektivet slog igenom internationellt 2012 med debutalbumet World Music, och deras genreöverskridande hybrid av psychrock, ökenblues och världsmusik har hyllats både internationellt som här på hemmaplan i Sverige.
 
Bandets enda Sverige-spelning det här året sker på Plan B i Malmö 23 oktober.
 
Se videon till Fill My Mouth här:
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA