x

The Weeknd bjuder på nytt smakprov

The Weeknd bjuder på nytt smakprov

The Weeknd har precis släppt ett smakprov av en ny låt i form av en nästan två minuter lång musikvideo med titeln The Dawn Is Coming

I videon kan du höra introt till låten, som är ett elektroniskt upptempo-nummer inte långt från den 80-talsorienterade stil som den kanadensiske artisten hade och fortfarande har enorma framgångar med från sitt album After Hours från mars 2020.

För några veckor sedan skrev The Weeknd några tweets och man kan tolka det som att ett nytt album är på gång.

"Vi är snart klara", twittrade han följt av en emoji i formen av en CD-skiva, och i följande tweets skrev han att han är riktigt stolt över resultatet och att han masserar och ger musiken kärlek för att slutligen förtydliga att det är ett helt verk det rör sig om och inte en enstaka låt, för att undvika förvirring. 

After Hours som är The Weeknds fjärde album – han har också släppt tre mixtapes och en EP – var ett av de globalt mest streamade och sålda albumen 2020. The Weeknd uppträdde också i pausunderhållningen under Super Bowl-finalen i februari, men trots all framgång så var albumet inte nominerat till en enda Grammy. Detta överraskade många, inte minst The Weeknd själv, och vid det tillfället kallade han Grammy-kommittén "korrupt". Han har emellertid fått en Brit Award och tio Billboard Awards för albumet som innehåller megahits som Blinding Lights och Save Your Tears och som fortfarande streamas mycket. 

The Weeknd åker på turné i USA och Europa nästa år och ger bland annat en konsert på Avicii Arena i Stockholm 13 september 2022.

LÄS OCKSÅ: David Bowie konfronterade MTV – “Varför visar ni så få svarta artister?”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA