x

Hör Weezer tolka Metallica

Hör Weezer tolka Metallica

Metallica är i full gång med att räkna ner till det mastiga coveralbumet The Metallica Blacklist, där så många som 53 artister tolkar var sitt spår från bandets klassiska självbetitlade album från 1991 som även är känt som The Black Album. Anledningen är att det snart är 30 år sedan albumet släpptes, närmare bestämt 12 augusti.

Den här gången är det Kaliforniens indierockare Weezer som har gett sig i kast med en av skivans stora klassiker, förstasingeln Enter Sandman.


Weezer slog igenom stort 1994 med sina två första singlar, Undone – The Sweater Song och Buddy Holly, och har hittills släppt 15 studioalbum, senast den hårdrockinspirerade Van Weezer som kom ut tidigare i år. I likhet med Metallica så har Weezer också släppt ett självbetitlat album med svart omslag som kallas The Black Album, och andra av Weezers album är kända för sina olika omslagsfärger: blå, grön, röd, vit och blågrön.

Weezer har sedan tidigare varit med på hyllningsalbum till Pixies, Green Day och musiken från Mupparna.

The Metallica Blacklist släpps 10 september och bland de andra tolkarna finns så olika artister som Miley CyrusSt. VincentDepeche Mode-sångaren Dave GahanPer Gessle och nigerianska R&B-sångaren Tomi Owó. Den sistnämnde tolkar Through The Never på ett helt nytt sätt i en mjuk och drömsk version, även om man får till sig några rockelement en bit in.Metallicas självbetitlade femte album är deras bästsäljande och en av de mest kommersiellt framgångsrika skivorna någonsin och har sålt mer än 16 miljoner exemplar bara i USA. Skivan innehåller singlarna Enter SandmanThe UnforgivenNothing Else MattersWherever I May Roam och Sad But True.

LÄS OCKSÅ: Reggaeton-stjärna tolkar Metallica med spansk rap


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA