x

The Offsprings trummis sparkas – vägrar vaccinera sig

The Offsprings trummis sparkas – vägrar vaccinera sig

Trummisen Pete Parada som har spelat med amerikanska punkrockbandet The Offspring sedan 2007 säger att han har fått sparken från bandet då han inte har vaccinerat sig. I en serie tweets skriver han att hans läkare har gett honom rådet att inte vaccinera sig på grund av hans medicinska historia. Han drabbades av en mild version av coronaviruset för över ett år sedan, och han tror sig klara av situationen om han skulle få det igen. Han är dock inte säker på om han skulle klara av sidoeffekterna från en vaccinering då han sedan barndomen lider av Guillain-Barrés syndrom, med symtom som förlamning i armar och ben. 


Han meddelar att eftersom det ofta krävs att man är vaccinerad för att kunna röra sig i musikindustrins miljöer som i studion och på turné kommer han inte längre att vara med i bandet. Han säger att det känns som att de som inte kan vaccinera sig blir lämnade i sticket, men han har inte heller något ont att säga om bandet som väljer att gå vidare utan honom.

– De gör vad som är bäst för dem, och jag gör vad som är bäst för mig, hälsar Parada. 


Han kommer att sakna turnélivet och fansen och ger även en känga till de styrande myndigheterna då han tycker att vaccineringen borde tittas på i individnivå istället för att göra övergripande beslut där alla bör vaccineras. 


Han avslutar med att skicka kärlek till alla som har berörts av pandemin med dödsfall och andra svårigheter, och han kommer snart lansera ett nytt projekt där han gör musik med sin dotter.

Enligt Ultimate Classic Rock så har The Offspring valt att inte kommentera saken än och vem ersättaren blir är också okänt. Bandet släppte tidigare i år skivan Let The Bad Times Roll och har en turné inplanerad. 

The Offspring blev ett av 90-talets största och mest framgångsrika punkband med hitlåtar som Self Esteem och The Kids Aren't Alright. Bandet fick sitt kommersiella genombrott redan 1994 med plattan Smash.

LÄS OCKSÅ: Fred Durst med nytt utseende – Limp Bizkit med ny låt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA