x

Snart kan Kurt Cobains barndomshem öppnas upp för besök

Snart kan Kurt Cobains barndomshem öppnas upp för besök

Snart fyller grungebandet Nirvanas största framgång Nevermind 30 år samtidigt som det tragiskt nog är 27 år sedan frontfiguren Kurt Cobain tog sitt liv och gick med i den omtalade 27-klubben, som inkluderar musiker som gått bort redan i 27 års ålder.Enligt Stereogum har Kurt Cobains barndomshem i Aberdeen, Washington, där han bodde från 1968 till 1984, nu blivit ett officiellt landmärke. Detta då det infördes i kulturarvsregistret över kulturellt viktiga byggnader. De nuvarande ägarna Danielle och Lee Bacon som 2018 köpte huset av familjen Cobain för 225 000 dollar berättar för Stereogum om sina framtidsplaner för huset.

– Vårt mål är att göra huset till ett hyllningsprojekt till Kurts tidiga liv och karriär, med museidetaljer. Nästa steg är hur man får det att hända, säger Lee Bacon. 

De kommer att återskapa huset och få det att se ut som på tiden det begav sig, men även om det inte får bli ett heltidsmuseum på grund av bestämmelser i bostadsområdet finns det möjligheter att öppna upp huset för privata guidningar.

Lee Bacon har dessutom planerat ett hyllningscafé till Cobain med tillhörande galleri en och en halv mil bort i centrala Aberdeen i en 25 000 kvadratmeter stor byggnad. Där ska fotografier och annan memorabilia berätta historien om barndomshemmet och fungera som startpunkten för de privata turer som planeras till huset. 

LÄS OCKSÅ: The Offsprings trummis sparkas – vägrar vaccinera sig


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA