x

Hör Tom Morello, Bruce Springsteen och Eddie Vedder tolka AC/DC-klassikern

Hör Tom Morello, Bruce Springsteen och Eddie Vedder tolka AC/DC-klassikern

Rage Against The Machine-gitarristen Tom Morello har precis meddelat att ett nytt soloalbum är på väg. På första singeln får han besök av både Bruce Springsteen och Eddie Vedder. En trio som tar sig an AC/DC-klassikern Highway To Hell från 1979. 

"Vår version av Highway To Hell är en hyllning till AC/DC, men med Bruce Springsteen och Eddie Vedder tar vi med den här legendariska låten in i framtiden", säger Morello i ett pressmeddelande.

"En av de bästa rock'n'roll-låtarna genom tiderna som sjungs av två av de bästa rock'n'rollsångarna genom tiderna. Och så kommer jag på ett snabbt gitarrsolo. Tack och god natt."Låten föregår Morellos andra soloalbum The Atlas Underground Fire som släpps 15 oktober, och innehåller en mängd andra gäster som Bring Me The Horizon, Chris Stapleton, Damian Marley, Protohype och Dennis Lyxzén, sångare i det svenska hardcorebandet Refused. Albumet kommer att innehålla både rock och elektronisk musik och spelades in under pandemin, som enligt Morello har varit en kreativ tid.

"Under nedstängningen hade jag inte tillgång till en tekniker, så jag var tvungen att spela in alla gitarrpartier på min telefons memofunktion", säger Morello och fortsätter: "Det gav en frihet i kreativitet eftersom jag inte kunde övertänka gitarrpartierna utan bara var tvungen att lita på mina instinkter."

Låtarna på albumet behandlar bland annat social orättvisa, ett ämne som Morello har ägnat sig åt under hela sin karriär. Samarbetena med de många gästerna har skett digitalt.

"Det här albumet var en livlina i en svår tid som gjorde det möjligt för mig att hitta nya sätt att skapa globala konstnärliga kopplingar som hjälpte till att förvandla en tid av rädsla och ångest till ett med musikaliskt uttryck och rockande samarbeten", säger Tom Morello.

Förutom Rage Against The Machine har Tom Morello också varit medlem i grupperna Audioslave, Prophets Of Rage och Street Sweeper Social Club och släppt skivor under aliaset The Nightwatchman. Dessutom var han 2013 och 2014 medlem i Bruce Springsteens E Street Band som ersättare för Steven Van Zandt, som vid den tiden spelade in TV-serien Lilyhammer.

The Atlas Underground Fire kommer att innehålla dessa låtar och samarbeten:

1. Harlem Hellfighter
2. Highway To Hell (med Bruce Springsteen och Eddie Vedder)
3. Let's Get The Party Started (med Bring Me The Horizon)
4. Driving To Texas (med Phantogram)
5. The War Inside (med Chris Stapleton)
6. Hold The Line (med Grandson)
7. Naraka (med Mike Posner)
8. The Achilles List (med Damian Marley)
9. Night Witch (med Phem)
10. Charmed I'm Sure (med Protohype)
11. Save Our Souls (med Dennis Lyxzén från Refused)
12. On The Shore Of Eternity (med Sama' Abdulhadi)

LÄS OCKSÅ: Italienska Eurovisionvinnarna Måneskin samarbetar med Iggy Pop


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA