x

Duran Duran samarbetar med Giorgio Moroder, Tove Lo och Graham Coxon

Duran Duran samarbetar med Giorgio Moroder, Tove Lo och Graham Coxon

Popbandet Duran Durans nya singel More Joy! är ett samarbete ihop med det japanska punkbandet Chai. Det är det andra smakprovet från Duran Durans kommande och 15:e album Future Past som släpps 22 oktober.

Singeln More Joy! innehåller hög musikalisk energi samtidigt som de lägger till discopunkdoftande J-pop genom samarbetet med Chai. Med snabba syntar, tung percussion och Chais hejarops-liknande körer så vill låten framkalla ren glädje.Keyboardisten Nick Rhodes berättar i pressmeddelandet om nya singeln: “Låten More Joy! föddes ur ett galet jammande mellan Duran Duran, Graham Coxon och Erol Alkan. Det var en så ovanlig låt att vi inte var helt säkra på om den skulle passa in till en början. Den påminde mig om ett av de retro japanska TV-spelen, som jag alltid tyckte var ganska upplyftande. Vi kom tidigt på det utropande uttrycket 'mer glädje', och det blev nyckeln till resten av spåret. Vi var alla överens om att det skulle låta riktigt bra med japanska kvinnliga röster på det, och det var då Simon fick den inspirerande idén att fråga Chai om de eventuellt ville samarbeta med oss. Till vår glädje gick de med på detta, och resultatet gav verkligen en otrolig ny energi till låten. De är så speciella!"

Albumet Future Past är producerat av Erol Alkan och Giorgio Moroder tillsammans med Duran Duran. På skivan medverkar också nutida popartister som Tove LoIvorian Doll, Mark Ronson och Mike Garson.

LÄS OCKSÅ: Italienska Eurovisionvinnarna Måneskin samarbetar med Iggy Pop


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA