x

Efter 13 år – nu släpper Guns N' Roses ny singel

Efter 13 år – nu släpper Guns N' Roses ny singel

Rockbandet Guns N' Roses brukar ta sin tid när det kommer till släpp av ny musik. Det tog 14 år att göra klart föregående album Chinese Democracy och när de nu släpper en ny singel så är det 13 år sedan senast. Den nya singeln Absurd är en omarbetad version av låten Silkworms som skrevs men aldrig släpptes i samband med föregående album Chinese Democracy som kom 2008. Den nya versionen av låten framfördes i Boston tidigare i veckan under en konsert på Fenway Park och har nu släppts officiellt. 

Enligt Blabbermouth introducerades låten live genom att sångaren Axl Rose sa: "Några av er kanske har hört denna under ett annat namn, men det är verkligen absurt att prova det här ... Var det inte roligt? Och de förstår inte ens skämtet ännu. Okej, den här kallas Absurd".

Efter låten fortsatte han med att säga: "Ser ni? Jag har aldrig slut på kärlekssånger. Det var kul. Så du hörde det här först, en ny Guns N' Roses-låt."

Senast bandet spelade originalversionen Silkworms var 2001 men denna gång är originalmedlemmarna Slash och Duff McKagan med på gitarr respektive bas. Turnén de befinner sig på fortsätter genom USA och det sägs även att det till större delen återförenade originalbandet arbetar på ett nytt album.

LÄS OCKSÅ: Hör Tom Morello, Bruce Springsteen och Eddie Vedder tolka AC/DC-klassikern


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA