x

Metallica lanserar podcast

Metallica lanserar podcast

Metallica lanserar en officiell podcast, The Metallica Podcast, där de börjar med att göra en djupdykning i det självtitulerade albumet från 1991 som i folkmun kallas The Black Album. Skivan firar 30 år 12 augusti och ses av många som metalbandets största ögonblick i karriären, vilket bandmedlemmarna firar med åtta gratisavsnitt i podcastformat där de tar med lyssnarna på resan bakom kulisserna. Ännu finns inga detaljer om när premiäravsnittet sänds mer än att det kommer att ske inom kort, och det går redan nu att prenumerera på podcasten på den lyssningstjänst du föredrar här.

I ett klipp från bandets sociala medier som gör reklam för podcasten så hörs trummisen Lars Ulrich säga att The Black Album hade rätt kombination av låtar, rätt kombination av producent med rätt kombination av en önskan, uthållighet och idéer.

– I det ögonblicket när vi gjorde det kändes det som det rätta att göra, det var alltid äkta, det var alltid rent, säger han.

Frontmannen James Hetfield fyller i:

– Galenskapen som vi skapar gör vi bara för att behålla vår egen mentala hälsa, människor identifierar sig med det. Och det faktum att de vet att de inte är ensamma, och vi vet att vi inte är ensamma, det är det som gör allt för mig.

Gitarristen Kirk Hammett pratar i sin tur om att vara uthållig i studion:

– Jag ska bara sitta där och fortsätta spela i fucking 24 timmar om jag behöver.


Metallica är dessutom i full gång med att räkna ner till det mastiga coveralbumet The Metallica Blacklist, där så många som 53 artister tolkar var sitt spår från The Black Album. The Metallica Blacklist släpps 10 september och bland tolkarna finns så olika artister som Miley CyrusSt. VincentDepeche Mode-sångaren Dave Gahan och Per Gessle.

Metallicas femte album är deras bäst säljande och en av de mest kommersiellt framgångsrika skivorna någonsin och har sålt mer än 16 miljoner exemplar bara i USA. Skivan innehåller singlarna Enter SandmanThe UnforgivenNothing Else MattersWherever I May Roam och Sad But True.

LÄS OCKSÅ: Hör Weezer tolka Metallica


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA