x

13 färska skivor du bör kolla in

13 färska skivor du bör kolla in

OBS! Längst ner i artikeln hittar du en spellista med alla skivsläpp.

Abstract Mindstate – Gjorde sig ett namn på Chicago-scenen som den första hiphop-duon med en man och en kvinna. De slog dock inte igenom och splittrades 2005. Men nu är de tillbaka igen med ett Kanye West-producerat album och det handlar om medveten och politisk hiphop när den är som bäst.

Foxing – Trion från St. Louis, Missouri sysslar med indierock, emo och postrock som kan skifta tvärt i stämningar. Lyssna bara på inledningen 737.

John Moods – Ett soloprojekt av Jonathan Jarzyna från det experimentella och Berlin-baserade popbandet Fenster.

Khruangbin – GAFFAs Roya Sarvestani hyllade trions senaste album och nu kommer det i en remix-skrud med insatser av bland andra Knxwledge, Ginger Root och Natasha Diggs.

Laura Stevenson – En av samtidens mest intressanta låtskrivare Bäst Just Nu-stämplades för ett tag sedan av GAFFAs Emil Viksell och nu är fullängdaren ute. 

Liars – Du vet aldrig riktigt var du har australiensaren Angus Andrew mer än att hans musik brukar hamna i det klaustrofobiska facket. En märklig dans med tribala ljud, oljud, elektroniska utflykter och som i det här fallet då han går ner sig i lite mer organisk musik. Fortfarande experimentellt och malande.

Lingua Ignota – En amerikansk klassiskt tränad multiinstrumentalist tvekar inte på att ge sig rakt in i de stora gesternas musiklande. Artsy, jättegamla instrument och ett mässande som antingen griper tag eller kastar iväg dig.

Nas – Nu kommer fortsättningen av King's Disease från 2020. Den här gången gästas hiphop-ikonen av andra ikoner som Eminem, Lauryn Hill och Charlie Wilson.

Tinashe – En amerikansk sångerska, låtskrivare, musikproducent, dansare och skådespelerska med ett öga för detaljer. Samtida självsäker R&B och pop som bjuder på både trap- och drum & bass-passager.

Pink Siifu – Den här rapparen har gjort sig känd för att mixa hardcore punk, frijazz, gammal soul och noisemusik till en härligt eklektisk hiphop.

Ider – London-baserade Megan Markwick och Lily Somervilles projekt har klassats som "post-genre" eller "cross-genre" just för att det påstås vara omöjligt att genreklassa denna duo. Men även om man får in många bitar i sin musik så kan man sammanfatta det som taktfast indiepop.

Sandy Rhinestone – Vad händer om du blandar klassisk deppig country med en lo-fi-produktion inspirerad av bland andra Ariel Pink? Svensken Sandy Rhinestone händer. Lyssna gärna på singeln Soberin' Through som är som en efterfest-fortsättning av Silver Jews fantastiska Tennessee.

Ty Segall – Det fuzziga garagerock-fenomenet och arbetsnarkomanen Ty Segall skickade tidigare i veckan ut ett överraskningsalbum där han jobbar lite mer med elektroniska inslag. Men du kommer ändå att känna igen honom.

Exakt alla släpp hittar du i den här spellistan. Bara att plocka ut det som lockar mest!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA