x

Snart 20 år sedan Aaliyahs död – musiken släpps på Spotify

Snart 20 år sedan Aaliyahs död – musiken släpps på Spotify

Det är nu snart 20 år sedan R&B- och soulstjärnan Aaliyah tragiskt nog omkom i en flygolycka på Abaco i Bahamas 25 augusti 2001. Den amerikanska artisten skrev på sitt första skivkontrakt redan som tolvåring, och R. Kelly blev hennes mentor som låtskrivare och producent för debutskivan Age Ain't Nothing But A Number. Efter framgången så kom anklagelser om att R. Kelly skulle ha ingått ett olagligt äktenskap med henne.

På uppföljaren One In A Million samarbetade hon istället med Missy Elliott och Timbaland, innan hon både var med som skådespelerska samt bidrog till soundtracket till filmen Romeo Must Die.På toppen av sin karriär hann hon släppa sitt tredje – och självbetitlade – album innan hon tragiskt nog omkom i en flygolycka på Bahamas när hon skulle resa hem efter att ha skapat en musikvideo till Rock The Boat. Hon var då bara 22 år och samlingsskivorna I Care 4 U och Ultimate Aaliyah släpptes efter hennes död.

När det nu snart är 20 år sedan bortgången så kommer hennes musik äntligen till Spotify som har lanserat denna plan för att släppa hennes musik:

20 augusti - One In A Million
3 september - soundtracket till Romeo Must Die
10 september - självtitulerade Aaliyah
8 oktober - I Care 4 U + Ultimate Aaliyah

Debutalbumet Age Ain't Nothing But A Number finns redan ute för lyssning.LÄS OCKSÅ: The Vaccines frontman bytte liv med en främling – fick inspiration till nytt album


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA