x

Svensk festival inställd – brittiskt reseförbud sätter käppar i hjulen

Svensk festival inställd – brittiskt reseförbud sätter käppar i hjulen

I ren frustration över bristen på kvinnlig representation och plattformar för hiphop och R&B i Stockholm startade barndomsvännerna Linda Nápoles, Rebecca Tegegne och Nataša Marijana det kreativa kollektivet Ladieslovehiphop 2014. Under flera års tid har de styrt upp stort en rad arrangemang och klubbar. Som DJ:s har de gjort allt från att värma upp för Beyoncé och Jay Z till att turnera med Silvana Imam. De har också jobbat med artistprojektet Nápoles, frontat av medlemmen Linda Nápoles och nominerats till Årets Soul/R&B på Grammisgalan och Årets hiphop/R&B på P3 Guldgalan 2021.

Redan 2019 testade man konceptet Ladieslovehiphop Festival under tolv timmar på Trädgården i Stockholm med artister som Sabina Ddumba, Nadia Rose och Rimon bland bokningarna. Mellan 24-27 augusti var planen att styra upp en flerdagarsfestival med livemusik och DJ-sets på Fåfängan och Trädgården i Stockholm och det med internationella bokningar som Greentea Peng (bilden), IAMDDB, Jaz Karis och Dreya Mac.  

Men brittiska reseförbud har satt käppar i hjulen för arrangören som nu tvingas ställa in hela festivalen, då flera akter är stationerade på de brittiska öarna. Detta meddelas idag klockan 17 via arrangörens sociala medier.

– På grund av en UK entry ban kan festivalen inte genomföras i den form som man planerat för, och därför har man under helgen tagit det tunga beslutet att ställa in Ladieslovehiphop Festival 2021, hälsar arrangören.

Förutom tidigare nämnda Greentea Peng, IAMDDB, Jaz Karis och Dreya Mac hade arrangören gjort klart med Ojerime från England, samt Sveriges egna Mona Masrour och Nápoles och ett gäng DJ:s med bas runt om i Europa. 

13 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA