x

Brian May håller inte med Eric Clapton – kallar antivaxxare galna

Brian May håller inte med Eric Clapton – kallar antivaxxare galna

I en ny intervju med The Independent delade Brian May från Queen med sig av sina åsikter om Eric Claptons uttalanden om covid-19-vaccinering.

Clapton har upprepade gånger sagt att han är emot coronarestriktioner och krav på vaccinering. Förra månaden uppgav artisten att han vägrar att spela på evenemang där vaccinering krävs.

I en intervju med The Independent tillfrågades May om hans inställning till Clapton och anti-vaxxare i allmänhet.

– Jag älskar Eric Clapton, han är min hjälte, men i många fall har han andra åsikter än mig. Han är en person som tycker att det är okej att skjuta djur för skojs skull, så vi har våra meningsskiljaktigheter, men jag kommer alltid att respektera den mannen, säger Brian May som tidigare har spelat ihop med Eric Clapton i låten With A Little Help From My Friends från 1988.

– Anti-vaxxare, jag är ledsen, men jag tycker att de är galningar ("fruitcakes", reds. anm.). Det finns gott om bevis för att vaccinerna hjälper. Sammantaget har de varit mycket säkra. Det kommer alltid att finnas några biverkningar av alla läkemedel du tar, men att gå runt och säga att vaccinerna är en konspiration för att döda dig, förlåt, men jag förstår inte, fortsätter Brian May.

LÄS OCKSÅ: Eric Clapton vägrar att spela konserter där det finns vaccinkrav


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA