x

Live At Heart släpper 55 artister till årets showcasefestival

Live At Heart släpper 55 artister till årets showcasefestival

Idag släpper Live At Heart 55 artister till årets showcasefestival i Örebro. Totalt räknar festivalen med att presentera cirka 90 liveartister, främst svenska men även en del internationella akter, samt digitala konserter, filmvisningar och streamade seminarier i vad som i år blir en hybridfestival.

– Att coronapandemin har drabbat kulturbranschen hårt, kanske speciellt livemusiken, är det nog ingen som har missat, säger Magnus Tunmats, bokare och festivalkoordinator för Live At Heart, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Just därför känns det otroligt kul att vi trots detta kommer ha möjlighet att genomföra festivalen i år. Det är många som längtat efter livemusik det gångna året och jag vet att vår publik är förstående inför läget och de restriktioner som kommer gälla under festivalen. Men trots lite färre artister och scener så är jag övertygad om att Live At Heart 2021 kommer bli toppen.

Live At Heart kommer utöver livespelningar på sina drygt tio scener även erbjuda digitala konserter via sin hemsida. På så vis kommer många av festivalens internationella samarbetspartners inom musikbranschen; så som bokningsbolag, skivbolag och managementbolag, kunna ta del av festivalens artister.

– Live At Heart tar hela tiden ny mark internationellt och i år har vi fler internationella samarbetspartners än någonsin, vilket känns otroligt kul, säger Åke Lundström, festivalgeneral för Live At Heart, i samma pressmeddelande och fyller i:

– Vissa kommer vara på plats, men andra medverkar online. Vi kommer att göra en hybridfestival där delar av vårt showcase genomförs digitalt, vilket känns viktigt för våra medverkande artister.

I dagens artistsläpp finns bland annat Billy Momo som återvänder till festivalen, indierockbandet Gula Gången och festivalens tidigare låtskrivarstipendiater i folkpopduon Lily Arbor.Fullständigt artistsläpp:

Sleepwalker's Station (Tyskland)
Omni Sight (Japan)
Derya 
Division 7 
Solomon Rose 
Dixies List 
Internet Friends. 
Ryan Edmond (Australien)
Los Coming Soon (Spanien)
Halva Mänskligheten
Gula Gången
Felish 
Vasatorget 
T & The Rex 
Sonny Och Vargen 
Kung Botes Kapell 
Lowest Creature 
Izak Danielsson Kihlström 
Linn Westling 
Kings Cross Stringband 
Jhaye 
Light Screamer 
Davids Angels (delvis Danmark)
Emelie Fransson 
Nisse P 
Kungen Jazz 
Slim Loris 
Mathilda Wahlstedt 
Surfing The Orbit 
Mohlavyr 
Damien McFly (Italien)
The Bad Tones (Lettland)
Royal Unknown Artist (Rumänien)
Felin 
Ljushuvud 
Mom 
Byråkrat. 
Marina & The Kats (Österrike)
Nicolas Veroncastel (Frankrike)
Marie Chain (Tyskland)
Supertuesday 
Floating Sue 
Hellman & Härden
Jaded Jane
Valborg Ólafs (Island)
Eddie Lövholm Eriksson 
Efterfesten 
Eliza A. Tkacz (Polen)
Jonah (Tyskland)
Billy Momo 
Lily Arbor 
Canton (England)
Violet Cheri 
Molly Hogg (Irland)
William Bishop (England)

Live At Heart-festivalen äger rum mellan den 1-4 september i Örebro. Mer information och biljetter hittas via hemsidan www.liveatheart.se.

LÄS OCKSÅ: Se Lars Winnerbäck hemma, på krogen eller på plats

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA