x

Britney Spears pappa avslutar förmyndarskapet

Britney Spears pappa avslutar förmyndarskapet

Britney Spears pappa Jamie Spears har valt att avsluta förmyndarskapet åt superstjärnan, skriver Variety.

Igår, torsdag 12 augusti, lämnade Jamie Spears in en formell ansökan till domstolen i Los Angeles om att få avsluta förmyndarskapet. Han skrev i detta sammanhang att han skulle samarbeta med domstolen för att få förmyndarskapet överfört till någon annan, men angav inte en tidsram för när detta ska ske.

Enligt Jamie Spears advokat Vivian Thoreen är det "den offentliga kampen med sin dotter" som är anledningen till att Jamie Spears vill avsluta det. Advokaten säger samtidigt att det inte finns några egentliga skäl till att Jamie ska stängas av eller tas bort från det.

– Detta är en stor seger för Britney Spears och ytterligare ett steg mot rättvisa, säger Britney Spears advokat, Mathew Rosengart, till Variety.

Förra månaden lämnade Rosengart in en formell ansökan till domstolen om att Jamie Spears skulle avlägsnas. Rosengart valdes tidigare denna månad av Britney Spears till att bli hennes nya advokat efter att den tidigare utsedda advokaten Samuel Ingham avgick.

Britney Spears har levt under sin fars förmyndarskap sedan 2008 efter ett offentligt sammanbrott året innan. Förmyndarskapet har fått stor uppmärksamhet i media de senaste åren, delvis på grund av den så kallade #Freebritney-rörelsen. Rörelsen anser att förmyndarskapet bryter mot de grundläggande mänskliga rättigheterna och att Spears, trots förmyndarskapet, har kunnat spela in musik och turnera, varför hon måste antas kunna ta hand om sig själv.

Jamie Spears har ansvarat för Britney Spears ekonomi, vilket har gett upphov till kritik, eftersom Jamie därmed har ansvarat för att betala pengar från sin dotters förmögenhet till sig själv som förmyndare.

I juni 2021 talade Britney Spears för första gången i rätten om förmyndarskapet. Hon sa bland annat att hon levde under strikta restriktioner och till exempel inte fick gifta sig eller få fler barn och att hon ville att förmyndarskapet skulle upphöra.

LÄS OCKSÅ: Efter 15 år – Da Buzz släpper nytt album


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA