x

Chromatics splittras

Chromatics splittras

Tre av fyra medlemmar i Chromatics har meddelat att det amerikanska popbandet upplöses. Ruth Radelet, Adam Miller och Nat Walker har gjort ett uttalande som har delats på Radalet och Millers Instagram-konton, skriver Pitchfork:

"Efter en lång tids reflektion har vi tre tagit det svåra beslutet att upplösa Chromatics. Vi vill tacka alla våra fans och vänner vi har fått på vägen – vi är evigt tacksamma för deras kärlek och stöd." Ingenstans i meddelandet nämns Johnny Jewel, som har turnerat med gruppen, producerat flera album med dem och grundat skivbolaget Italians Do It Better, som släppte flera album med bandet. Men i ett mejl till Pitchfork bekräftar en representant för Johnny Jewel och Italians Do It Better att bandet upplöses:

"Johnny är oerhört stolt över sitt arbete med projektet genom åren och han kommer att fortsätta att göra musik och stödja stor konst och artister genom sitt skivbolag Italians Do It Better", står det.

Chromatics bildades 2001 i Portland, Oregon. De har släppt över tio album i sina 20-åriga karriär. Det senaste var förra årets Faded Now, som var en deluxe-utgåva av albumet Closer To Grey från 2019. Bandet medverkade också två gånger i TV-serien Twin Peaks: The Return.

Ödet för Chromatics efterlängtade, mycket fördröjda album Dear Tommy är fortfarande osäkert. Albumet tillkännagavs första gången 2014 men är fortfarande outgivet.

LÄS OCKSÅ: The Cures basist Simon Gallup lämnar bandet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA