x

Ny dokumentär om Olle Ljungström – konsten, livet och missbruket

Ny dokumentär om Olle Ljungström – konsten, livet och missbruket

Olle Ljungström har influerat och inspirerat otaliga svenska artister sedan starten i bandet Reeperbahn i slutet av 70-talet. Nu i augusti skulle han ha fyllt 60 år men en leversjukdom orsakad av många års missbruk avslutade hans liv för fem år sedan.I en ny P1 Dokumentär av Jacob Frössén berättar Olle Ljungströms föräldrar och hans bäste vän och kollega Heinz Liljedahl öppenhjärtigt om hur säregen han var redan som barn, om hans utsvävande leverne och om hans allra sista år, enligt ett pressmeddelande.

Dokumentären bygger också delvis på opublicerade intervjuer som filmmakaren och vännen Frössén gjorde med Olle Ljungström under flera års tid där han berättar om sin syn på konsten, livet och missbruket som ständigt kantade hans liv.

– När Olle förstod att han inte hade lång tid kvar att leva så fick han sin mamma Misse att lova honom att han inte skulle bli bortglömd. Och i vintras när jag hade kontakt med Misse påminde hon om att Olle skulle fyllt 60 år i år. Då fick jag idén att göra den här radiodokumentären som ett sätt att hålla både minnet av honom och hans musik vid liv, säger Jacob Frössén i ett pressmeddelande.

Podden släpps fredag 20 augusti och sänds i radiokanalen P1 på söndag 22 augusti kl. 15.03.

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Olle Ljungström var den store tänkaren


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA