x

Hör Phoebe Bridgers tolka Metallica

Hör Phoebe Bridgers tolka Metallica

Metallica är i full gång med att räkna ner till det mastiga coveralbumet The Metallica Blacklist, där så många som 53 artister tolkar var sitt spår från bandets klassiska självbetitlade album från 1991 som även är känt som The Black Album. Anledningen är att det nyss var 30 år sedan albumet släpptes, 12 augusti.

Den här gången är det den amerikanska sångerskan och låtskrivaren Phoebe Bridgers som har gett sig i kast med en av skivans stora klassiker, balladen Nothing Else Matters. Hör hennes lågmälda version av låten nedan.– Jag har varit ett stort Metallica-fan länge. Jag tycker det är roligt att jag förmodligen upptäckte dem mycket senare än många andra som alltid har älskat dem. Men när jag var tonåring gick jag till Outside Lands (festival i San Francisco, reds. anm.) och jag kände igen deras låtar från TV-spel och liknande. Jag såg dem och tänkte: "Det här är ett rockband". Det är ett slags inkörsport till metal eftersom de är så catchy och du kan hålla fast vid det och låtarna kan sätta sig på huvudet. Så det jag alltid har älskat med Metallica är att de inte är rädda för en bra hook, sa Bridgers när hon presenterade låten på radiostationen Apple Music 1.

Phoebe Bridgers har släppt två soloalbum och är också medlem i grupperna Boygenius (med de andra två sångerskorna och låtskrivarna Julien Baker och Lucy Dacus) och Better Oblivion Community Center (med sångaren och låtskrivaren Conor Oberst, även känd från Bright Eyes). 

The Metallica Blacklist släpps 10 september och bland de andra tolkarna finns så olika artister som Miley CyrusSt. VincentDepeche Mode-sångaren Dave Gahan och Per Gessle.

Metallicas självbetitlade femte album är en av de mest kommersiellt framgångsrika skivorna någonsin och har sålt mer än 16 miljoner exemplar bara i USA. Skivan innehåller singlarna Enter SandmanThe UnforgivenNothing Else MattersWherever I May Roam och Sad But True.

LÄS OCKSÅ: Hör Weezer tolka Metallica


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA