x

Konserter är tillbaka på Kulturhuset Stadsteatern

Konserter är tillbaka på Kulturhuset Stadsteatern

För första gången på tre år är konserterna på riktigt tillbaka i allkonsthuset Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Efter en omfattande renovering, följt av pandemirestriktioner, är tystnaden som bortblåst och in kliver 15 akter vid över 20 tillfällen under hela hösten. Med start 5 september kommer huset ännu en gång fyllas med musikupplevelser i en variation av genrer.

Ana Diaz, Nassim Al Fakir, Tonbruket, Fatoumata Diawara och Elias är några av musikakterna som intar scenerna och senare i höst fylls livemusiken på med festivalerna Stockholm Jazz Festival (15-24 oktober) och Stockholm Soul (22-27 november).

– Längtan är enorm för alla oss musikälskare och inte minst från alla artister som äntligen kan möta sin publik igen. Vi har i år fått ihop en fullspäckad och rik konserthöst som kommer ge liv åt hela huset och bjuda på något för alla, säger Bosse Persson, musik- och evenemangschef på Kulturhuset Stadsteatern, enligt ett pressmeddelande.

Först ut är Nassim Al Fakir som drar igång sina barnkonserter 5 september. September fortsätter med Anna Järvinen, samt två konserter med grammisvinnarna Tonbruket, som rör sig mellan genrer som jazz, folk, rock och world. Aktuell med senaste plattan Let Me Be The One, kommer också Elias med sin mix av soul, gospel och R&B i en kombination av pop och urbana toner.

Ana Diaz intar scenen i november och i december kommer den maliska artisten Fatoumata Diawara. Nytt på musikscenen är nya konsertserien Två Flyglar med improvisationsspel mellan två pianister.

Konsertåret avslutas 19 december med artisten Maia Hirasawa som tillsammans med Carl-Einar Häckner utlovar julsånger på svenska, engelska och japanska tillsammans med humor och magi.

Spelschema för höst/vinter:

Klara, färdiga, konsert! Nassim Al Fakir med band: 5/9, 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11, 12/12
Anna Järvinen: 15/9
Tonbruket: 17/9
Ebba Forsberg: 22/9, 23/9
Två flyglar med Carl Bagge & David Huang: 25/9 
Elias: 29/9
Jàna: 8/10
Cosima Olu: 29/10
Natacha Atlas: 4/11
Loney Dear: 10/11
Hey Elbow: 13/11 
Två flygar med Daniel Karlsson & Michael Wollny: 24/11
Ana Diaz: 29/11
Fatoumata Diawara: 1/12
Maia Hirasawa & Carl-Einar Häckner: 19/12

LÄS OCKSÅ: Storsjöyran presenterar minifestivalen Re:Publik


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA