x

Anthrax firar 40 år med två Sverigespelningar

Anthrax firar 40 år med två Sverigespelningar

Det amerikanska thrash metal-bandet Anthrax fyller 40 år. Som en del av sin jubileumsturné besöker de Sverige hösten 2022 för två konserter.

Det var 1981 som Anthrax bildades i New York. Tre år senare debuterade de med Fistful Of Metal och med album som Spreading The Disease och Among The Living utvecklade de thrash metal-genren under mitten av 1980-talet. Tillsammans med band som Metallica, Slayer och Megadeth räknas Anthrax som ett av de största inom thrash metal-genren. Under decennierna som gått har Anthrax släppt mängder av album varav det senaste For All Kings kom 2016. På turnén utlovar Anthrax låtar från alla fyra decennierna."Det är bara något speciellt med Europa. Våra fans där har alltid sett fram emot våra shower, och jag tycker om att uppträda mer än någon kan föreställa sig, så vi ser verkligen fram emot den här turnén", säger Joey Belladonna, bandets sångare, i ett pressmeddelande.

Municipal Waste från Richmond, Virginia följer med som support och även de levererar amerikansk thrash. Ett öppningsband tillkommer, mer info följer senare.

Turnéplan:

18 oktober 2022: Göteborg, Trädgårn

19 oktober 2022: Stockholm, Annexet

Biljetterna släpps 20 augusti 11.00 på www.tadc.se.

LÄS OCKSÅ: Hör Phoebe Bridgers tolka Metallica


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA