x

Timbuktu är tillbaka med nytt album – "med trauman transformerad till glädje"

Timbuktu är tillbaka med nytt album – "med trauman transformerad till glädje"

Tidigare under våren släppte Timbuktu singeln Viva tillsammans med soulartisten Mapei. Låten var det första smakprovet från det kommande albumet Du Gamla Du Nya som är Timbuktus tionde studioalbum i ordningen.

 Du Gamla Du Nya är också första fullängdaren sedan För Livet Till Döden från 2014. Du Gamla Du Nya släpps imorgon, 20 augusti.

– Tolv låtar med flaskpost till framtiden, med trauman transformerad till glädje, ett afrosvenskt perspektiv på samtiden och framför allt ett firande, säger Timbuktu i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är hiphopmusik på svenska om vårt Sverige. Merparten är skrivet och inspelat under det omvälvande året 2020. 

Efter tidigare nämnda Viva kom Bars Från Ett B-Barn och Comme Ci, Comme Ça. Timbuktu premiärspelade den senare på Nationaldagsfirandet och avslutade sedan Allsång På Skansen med samma låt.

Det nya albumet är producerat av Chords & Collén utöver det har Jason arbetat med Julimar Santos, Ketil Jansen (Lemaitre) och Minna Koivisto.  

Låtlista:

 1. Tydligt 
 2. Hundra År Till 
 3. Koltrasten 
 4. Bars Från Ett B-Barn 
 5. Comme Ci Comme Ça 
 6. Dagdröm 
 7. Dumba Nengue 
 8. Våga Våga 
 9. Inga Palmer 
 10. VIVA feat Mapei 
 11. Måla Rosa 
 12. Du Gamla Du Nya 

Timbuktu, även känd som Jason Diakité, är en av Sveriges största och mest folkkära hiphopartister. 2000 släpptes det första studioalbumet och sedan dess har han hunnit med åtta stycken som soloartist och ett par liveplattor med funkbandet Damn! som han även har turnerat med i över 15 år. Timbuktu har bland annat vunnit åtta Grammisar och fyra P3 Guld.  

LÄS OCKSÅ: Tatuerar in ett krav: “Släpp ingen postum musik med mitt namn”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA