x

Thåström släpper nytt album – och drar på turné

Thåström släpper nytt album – och drar på turné

Goda Thåström-nyheter! 24 september släpper ikonen en ny singel och i november väntar ett nytt album. 

Den kommande fullängdaren följer upp livealbumet Klockan 2 På Natten, Öppet Fönster … som Thåström skickade ut i maj förra året. GAFFAs recensent Janne Hallman gillade vad han hörde:

“Det är i vanlig ordning en stor upplevelse att drabbas av hans såriga, djupt känslosamma röst, även om alla låtarna har hörts förut. Faktum är att liveversionerna är ännu mörkare och dramatiska än på skiva. Det är som ett extra lager har skrapats av, hur det nu är möjligt. Thåströms röst har större skärpa, medan Osslers gitarr skär som en kniv. Mäktigt!"

Med nytt album väntar också en framtida turné. Den inleds i Uppsala i mars 2022 och som avslutning tar Thåström över Avicii Arena i Stockholm i slutet av maj. Däremellan kommer 15 platser i Sverige, Norge och Danmark att besökas, inklusive stora arenor som Scandinavium i Göteborg och Malmö Arena.

Thåström live är en upplevelse som sällan sågas. GAFFAs Mathias Skeppstedt såg honom på Cirkus i Stockholm, 2017, och kunde bara konstatera att punk- och rockikonen “blir bara bättre med åren” med motiveringen:

Han har som vanligt med sig Sveriges eget Bad Seeds och de är precis sådär följsamma och snortajta och lösa i kanten som vi är vana vid. Med Pelle Ossler och Rockis Ivarsson på var sin kant bygger de europeiska bluesslott runt Thåströms sång och det är svårt att tänka sig att det finns ett bättre kompband just nu. De kan vara både minimalistiska och bombastiska på samma gång och med en elektronisk grund är det fritt fram för Ossler att skräna och plocka taggtrådstoner över Rockis framträdande och urtunga bas.

Thåström, Dom Som Skiner-turné 2022 ser ut som följer: 

18 mars – Fyrishov, Uppsala 

19 mars – Saab Arena, Linköping

25 mars – KalmarSalen, Kalmar

26 mars – Brinova Arena, Karlskrona 

1 april – Värmekyrkan, Norrköping

2 april – Conventum, Örebro 

8 april – Nöjesfabriken, Karlstad 

9 april – Huskvarna Folkets Park, Huskvarna

22 april – Västerås Arena, Västerås

23 april – Magasinet, Falun

29 april – Väven, Umeå 

30 april – Sara Kulturhus, Skellefteå 

6 maj – Scandinavium, Göteborg 

7 maj – Spektrum, Oslo

19 maj – Den grå hal, Köpenhamn 

20 maj – Malmö Arena, Malmö 

21 maj – Avicii Arena, Stockholm

Biljetterna släpps onsdag 25 augusti klockan 10.00 via Luger.se.

LÄS OCKSÅ: När Thåström satt på kåken för något han inte ångrade


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA