x

Miriam Bryant och Jireel till den nya satsningen TikTok Sesh

Miriam Bryant och Jireel till den nya satsningen TikTok Sesh

Genom appen TikTok upptäcks och sprids musik där nya artister har fått en ny plattform att etablera kontakt med lyssnarna genom. Efter att TikTok i våras öppnat upp sitt nordiska kontor i Stockholm kommer de tillsammans med arrangören Luger (Way Out West, Åre Sessions med mera) skapa två konsertkvällar, TikTok Sesh, som sänds via appen. I lineupen återfinns Miriam Bryant och Jireel samt musiklöften som Daniela Rathana och A36.

Under TikTok Sesh samlar TikTok och Luger artister på Södra Teatern i Stockholm, den 25 och 26 augusti. Konsertkvällarna kommer ses på plats av ett fåtal personer, men kommer även att sändas exklusivt live på TikTok för dess användare.

Trots sina ringa 21 år har Jireel upplevt mycket i musikväg. Rapparen, sångaren och låtskrivaren från Rågsved är vinnare av såväl Grammis- som P3 Guld-priser och har sedan det första singelsläppet 2016 samlat på sig drygt 250 miljoner streams på Spotify. Tidigare i år släppte Jireel sitt tredje album 1953

A36 hade i sommar en hit med Samma Gamla Vanliga. Partillebon har sedan sin debut 2020 släppt fyra egna singlar och samarbetat med Aden, Jireel och Macky. Samma Gamla Vanliga toppar inte endast Sveriges topp 50-lista, utan även våra skandinaviska grannländers. Han är dessutom den första svenska artisten att nå en plats i Finlands topp 10 på flera år. 

– Musik är en central del av TikToks DNA och det är fantastiskt att nu genom vår nordiska närvaro tillsammans med Luger kunna ge vårt community två exklusiva konsertkvällar med så framstående artister. TikTok Sesh blir ännu ett sätt för musiker och fans att mötas live via plattformen, säger Farhad Zand, Head of Music Partnerships på TikTok, i ett pressmeddelande.

Miriam Bryant har med grammisnomineringar, en internationell karriär och P3 Guld-vinst gjort sig ett namn. Med samarbeten tillsammans med Daniel Adams-Ray, Viktor Leksell, Cherrie och Molly Sandén i bagaget så gör hon avtryck i poppens värld idag. Trots att världen ställdes på ända hade Daniela Rathana ett fartfyllt 2020. Hon inledde året med debut-EP:n Halva Vägen Fri och har efter det både hunnit med duetter med Oskar Linnros samt blivit nominerad i årets grammisgala för Årets Musikvideo och Årets Nykomling. Hon är idag aktuell med den nya singeln Kyss! och albumet Rathana Club släpps senare i höst.

– Pandemin har tagit hårt på livescenen, men trots det har folk varit oerhört kreativa med att upprätthålla musiken och kulturen, det är där TikTok kommer in stort. Det är oerhört kul att tillsammans kunna skapa en ny satsning med vad vi båda är bra på, boka artister och skapa en grym produktion, samt digital närvaro och skapa en viral happening, säger Sulekha Daar, Marknad och PR Manager på Luger, i ett pressmeddelande.

Alla artister kommer att genomföra egna TikTok Sesh-challenges, genom vilka fyra vinnare får chansen att vinna två biljetter till dessa livegig.

LÄS OCKSÅ: Intar gigantisk musikplattform med låt på svenska


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA