x

P3 Festival är tillbaka – en heldag med livemusik och festivalminnen

P3 Festival är tillbaka – en heldag med livemusik och festivalminnen

På torsdag 26 augusti går P3 Festival av stapeln för andra året i rad. P3 guidar lyssnarna genom festivalminnen med livemusik från Cherrie, Felicia Takman, Mona Masrour och Greekazo. P3 Festival sänds hela dagen i kanalen med start kl 06.30 samt live i appen Sveriges Radio Play och på webben. Livespelningarna publiceras även i sin helhet på P3:s YouTube-kanal.

Förra årets inställda festivaler blev startskottet för P3 Festival, en heldag tillägnad livemusiken och med en sommar fylld av festivalminnen. Många festivaler uteblir även denna sommar, men P3 Festival är tillbaka – helt utan publik. 

– Det känns jättekul att få vara med på P3 Festival i år för att kunna bjuda lyssnarna på något extra i pandemitiden, snart är den förhoppningsvis över och då har vi möjlighet att ses på en riktig festival. Men tills dess tycker jag detta är en bra idé för att nå ut till alla som kanske inte har möjlighet att gå på gig som det är nu, säger Greekazo enligt pressmeddelandet.

Felicia Takman, vars första livespelning i Stockholm sålde slut, gör sin första livespelning i radio i P3 och ser fram emot att nå ut till publiken.

– Musik utan livescenen har känts rätt själlös, man behöver få känna att musiken finns på riktigt. Att få spela live i P3 är häftigt, det bidrar till en gemenskap att veta att folk lyssnar samtidigt, säger Felicia Takman.Precis som förra året kommer också guldkorn från festivalarkivet att plockas fram, bland annat från artister som Robyn, Zara Larsson och Dua Lipa.

LÄS OCKSÅ: Miss Li släpper ny singel och avslöjar titeln på kommande album


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA