x

Så skickar och beställer man bandmerch från England

Så skickar och beställer man bandmerch från England

 

Storbritannien och inte minst England är hem till några av de största banden någonsin. Se bara på Beatles, Oasis, Rolling Stones, Queen och Coldplay. Om du, likt oss, älskar engelsk musik och undrar hur man både skickar och beställer bandmerch nu i och med Brexit föreslår vi att du läser vidare.

I och med Brexit så förändrades nämligen reglerna kring brev och paket som ska från ett EU-land till England och tvärtom. Det gäller att hålla koll på hur bestämmelserna ser ut för att inte råka på otrevliga överraskningar. Detta gäller även för dig som vill köpa bandmerch från en engelsk hemsida, eller har sålt en gammal Stones t-shirt till en britt via Amazon.

Brexit förändrade mycket
För ett par år sedan röstade britterna igenom att man skulle lämna EU. Processen har varit lång och det har pågått förhandlingar in i det sista. Men nu har England och EU sagt adjö till varandra och England står utanför unionen. Det innebär att mängder av avtal måste förhandlas om och att nya regler börjar gälla.

Ett exempel, som är relevant för dig som ska skicka paket till england, är de tullar som finns mellan EU och länder som står utanför gemenskapen. England räknas nu som ett land där tullar ska tas ut och England resonerar likadant kring paket från EU. Dessa betalas normalt av mottagaren.

Viktigare med fraktkostnaderna
I och med de extra kostnader som uppstår i samband med tullhantering och de skatter som tas ut, så har det blivit än viktigare att hålla fraktkostnaderna nere. Detta då man hela tiden strävar efter en så låg totalkostnad som möjligt.

Genom att jämföra olika paketleverantörer med varandra så kan man hitta de lägsta priserna. Det finns ingen anledning att betala mer än nödvändigt bara för att man går till samma leverantör som man alltid gjort. Visst kan de i vissa fall ha lägst priser, men det får du aldrig veta om du inte ställer dessa priser mot konkurrenternas.

Vart hittar man den bästa bandmerchen?
Frågan är då, vart hittar man den bästa bandmerchen? Vi rekommenderar alltid att man vänder sig till artisten/bandets officiella hemsida. Då försäkrar man sig om att man får vad man betalar för. Dessutom står det nästintill alltid vilka regler som gäller för leveranser utanför landets gränser. 

Bandmerch från officiella hemsidor kan dock vara lite dyrare ibland - så för den som vill hålla sig till sin budget rekommenderar vi istället sidor som Amazon, Redbubble och Etsy.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA