x

Årets Rockbjörnar har delats ut – här är vinnarna

Årets Rockbjörnar har delats ut – här är vinnarna

Fansen och publiken har sagt sitt. Efter att en miljon röster lagts står det klart att Molly Sandén och Benjamin Ingrosso blev kvällens stora vinnare när priset Rockbjörnen delades ut inom olika kategorier.

– Det här betyder jättemycket, just eftersom det är fansens pris. Jag längtar tills allting blir normalt igen och vi kan gå ut och spela inför alla er och bjuda på en megakonsert, sa Benjamin Ingrosso enligt ett pressmeddelande.

Rockbjörnen har delats ut av Aftonbladets läsare sedan 1979 och även om årets gala genomfördes för en mindre publik på Södra Teatern i Stockholm, under ledning av Anis Don Demina, har fansens engagemang varit stort.

– Det har varit en fröjd att se hur fansens engagemang för Rockbjörnen ökat under året och vi är så glada att vi trots allt kunde erbjuda en högklassig livesändning med  några av Sveriges mest populära artister och prisutdelare – och att vi dessutom kunde erbjuda ett gäng fans att se artisterna live på plats, säger Therese Stalén, marknadschef på Aftonbladet.

Publiken fick höra livemusik från bland annat Smith & Thell, Myra Granberg och Rockbjörnenvinnaren Molly Sandén.

Molly tog hem två Rockbjörnar, både som Årets Kvinnliga Artist och Årets Fans. Också Benjamin Ingrosso kammade hem dubbla Rockbjörnar. Han blev Årets Manliga Artist men tog också hem priset i kategorin Årets Svenska Låt med låten Allt Det Vackra.Publiken fick också se en lycklig Clara Klingenström ta emot pris för Årets Genombrott:

– Tack! Jag klarade det. Jag är lite chockad. Jag är jätteglad. Det här är helt fantastiskt, sa hon i sitt tacktal.

Här är alla vinnare i Rockbjörnen 2021:

Årets grupp: Smith & Thell

Årets svenska låt: Allt det vackra – Benjamin Ingrosso

Årets fans: Molly Sandén

Årets kvinnliga artist: Molly Sandén

Årets manliga artist: Benjamin Ingrosso

Årets genombrott: Clara Klingenström

Årets utländska låt: Dynamite – BTSLÄS OCKSÅ: Don Everly från The Everly Brothers är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA