x

Britney Spears utreds efter anklagelser om misshandel

Britney Spears utreds efter anklagelser om misshandel

Den 39-åriga artisten Britney Spears har varit i medias rampljus för allt annat än musik den senaste tiden. Den långvariga tvisten om förmyndarskapet där hennes far är hennes förmyndare pågår fortfarande även om hon där har börjat se en ljusning när han nyligen sade sig vara villig att avsluta det. Men nu har en anställd anklagat henne för våld efter att Britney ska ha slagit henne måndagen den 16 augusti, skriver The Hollywood Reporter.

Enligt artistens advokat Mathew Rosengart är anklagelsen "inget mer än påhittad".

– Situationen var angående en mobiltelefon, utan slag och helt klart inga skador alls. Vem som helst kan göra en anklagelse, men den här borde ha lagts ner omedelbart. Polisstationen själva har sagt att händelsen rubriceras som ett mycket litet brott och bekräftade att det inte skedde någon skada. Om detta inte involverade Britney Spears hade det aldrig rapporterats, säger Mathew.

Det genomfördes en undersökning av händelsen, som påstås ha ägt rum i sångerskans hem i Thousand Oaks, Kalifornien, och resultatet ska nu presenteras för en advokat som sedan kommer att bedöma om artisten ska åtalas.

Den 12 augusti lämnade Britneys pappa, som varit hennes förmyndare sedan 2008, en formell ansökan till domstolen om att avgå som förmyndare. Faderns önskan härrör från det faktum att han inte vill ta "den offentliga kampen med sin dotter", men hans advokat har samtidigt uppgett att det inte finns några sakliga skäl till varför han ska avlägsnas som förmyndare, skriver Variety

Fallet med förmyndarskapet har fått allt större uppmärksamhet sedan dokumentären Framing Britney Spears och på grund av hashtaggen #FreeBritney. I juni i år fick sångerskan för första gången tala i rätten om förmyndarskapet, där hon delade hjärtskärande detaljer om förmyndarskapet vilket bland annat får henne att känna sig som en slav.

LÄS OCKSÅ: Britney Spears pappa avslutar förmyndarskapet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA