x

Kendrick Lamar lämnar sitt skivbolag

Kendrick Lamar lämnar sitt skivbolag

Fyra år efter hans senaste albumsläpp, och efter en lång period av total tystnad, meddelar Compton-rapparen Kendrick Lamar att hans kommande skiva är hans sista på Top Dawg Entertainment (TDE).

Genom ett inlägg från honom i sociala medier finns en länk som pekar till hemsidan oklama.com
som berättar om hans vardag.

– Jag tillbringar större delen av mina dagar med flyktiga tankar. Skriver. Lyssnar. Och samlar på gamla strandcyklar. Morgonturerna håller mig på en kulle av tystnad. Jag kan gå månader utan telefon. Kärlek, sorg och saknad har stört min komfortzon, men glimtar av Gud talar genom min musik och familj. Medan världen utvecklas runtom mig, reflekterar jag över det som är viktigast. Det liv som mina ord kommer att landa i nästa gång, säger han enligt hemsidan.

Han berättar även om sitt musikskapande.

– När jag producerar mitt sista TDE-album är jag glad över att ha varit en del av ett sådant kulturellt avtryck efter 17 år. Striderna. Framgången. Och viktigast av allt, brödraskapet. Må den högsta kraften fortsätta att använda Top Dawg som ett verktyg för uppriktiga skapare. När jag fortsätter eftersträva mitt livs dröm. Det finns skönhet i perfektion. Och alltid tro i det okända. Tack för att ni har mig i era tankar. Jag har bett för er alla. Vi ses snart, fortsätter han på hemsidan.

Anthony Tiffith är medgrundare av TDE som är Kendricks oberoende skivbolag vilket också rymmer andra artister som SZA, Isaiah Rashad, Schoolboy Q, Jay Rock och Ab-Soul.

– Hela målet när vi började detta var att göra musik, tjäna pengar och skapa historia. Vi har gjort dessa saker tio gånger och ännu mer. Med detta som Dots sista album på TDE är det mer ett vinnarvarv, en fest. Jag vet att han kommer att bli framgångsrik i vad han än väljer att göra och kommer att få vårt fulla stöd, skriver Anthony i sociala medier

Kendrick Lamars diskografi innehåller en EP, fyra studioalbum och fem mixtapes. Hans stora, kommersiella genombrott kom med Good Kid, M.A.A.D. City 2012. Sedan dess har han släppt de mycket hyllade skivorna To Pimp A Butterfly 2015 och nu senast också Damn år 2017. Dessutom medverkade han även på soundtracket till filmen Black Panther från 2018.LÄS OCKSÅ: Första vittnet mot R. Kelly: "Han visste att jag var minderårig"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA