x

Charlie Watts i The Rolling Stones är död

Charlie Watts i The Rolling Stones är död

Trummisen i The Rolling Stones, Charlie Watts, genomgick nyligen en hjärtoperation och fick då hoppa av bandets kommande USA-turné. Nu meddelas det att han är död vid 80 års ålder, enligt Omni.

– Det är med en otrolig sorg jag måste meddela att vår älskade broder Charlie Watts har dött. Han gick bort fridfullt på ett sjukhus i London omgiven av sin familj tidigare idag, säger hans publicist Bernard Doherty i ett uttalande, enligt Sky News.

Charlie Watts var en respekterad trummis i ett av rockhistoriens mest legendariska band sedan 1963 och firade i juni sin 80-årsdag. 

– Charlie var en älskad man, pappa, och morfar och även en medlem i The Rolling Stones som en av de bästa trummisarna i sin generation, fortsätter Bernard.

Hyllningarna har börjat ramla in på sociala medier från andra artister som The Cures Lol Tolhurst som säger att han har fått sin hi-hat-teknik från Charlie och Nile Rodgers tackar för all musik, medan de båda önskar att han får vila i frid.

Se ett längre samtal två trummisar emellan. Red Hot Chili Peppers Chad Smith intervjuar Charlie Watts och de pratar bland annat om hur Watts kom in på trummor, hans tidiga influenser och hur viktigt jazz var för honom. 

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Del 4:LÄS OCKSÅ: Gatumusikanten Horst "Munspelsmannen" Holfreter är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA