x

Magnus Lindberg hyllas av svenska storheter

Magnus Lindberg hyllas av svenska storheter

Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindbergdet är namnet på en kommande hyllningsplatta till låtskrivaren och sångaren Magnus Lindberg, som gick bort i februari 2019.

På den tolkar ett antal välrenommerade artister Magnus låtskatt. I listan över medverkande hittas bland andra Louise HoffstenDan HylanderStaffan HellstrandPeter LeMarcPlura JonssonMauro ScoccoLars Winnerbäck och Sophie Zelmani.

gallery_large

Plattan är sammanställd och producerad av Kjell AnderssonDan HylanderLarissa Aggerborg Lindberg och Basse Wickman, och kommer att släppas både digitalt och fysiskt.

Det som saknas i nuläget är finansiering att sjösätta projektet. I och med det har initiativtagarna till projektet, kollegor och vänner till Magnus Lindberg startat en crowdfunding-kampanj på Go Fund Me, där du kan bidra med ekonomisk hjälp.

När hyllningsskivan når lyssnaren är ännu oklart.

Magnus Lindberg var känd som en av medlemmarna i gruppen Grymlings, och innan dess gruppen Landslaget, men har också nått stora framgångar som soloartist. 2018 släppte han albumet Skörd som blev ett av de mest hyllade i hans karriär.

LÄS OCKSÅ: 31 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA