x

Rammsteins frontman har arresterats i Ryssland

Rammsteins frontman har arresterats i Ryssland

Rammsteins frontman och sångare Till Lindemann greps den 28 augusti av den ryska polisen och är nu häktad, enligt The Pit.

Det har varit många turer kring Rammsteins ansikte utåt och Ryssland. Det blev bland annat problem när hans musikvideo till Lubimiy Gorod skulle säljas till tio olika ägare. Inspelningen gjordes på Eremitaget, ett museum i Sankt Petersburg och var godkänd men inte att han sedan skulle sälja rättigheterna till den för 100 000 euro. Museumets ansvariga pekar bland annat på att museets föremål syns i bakgrunden.

– Användningen av bilder av föremål från museets samling och möbler i samlingen är inte med i  överenskommelsen med museet. Lindemann undertecknade personligen ett kontrakt med Eremitaget som tillät honom att använda bilder av Eremitaget och allt förberett material exklusivt för musikvideon, skrev Eremitaget i ett uttalande enligt DW.Till Lindemann och Rammstein har både gjort hyllningar som kränkningar mot Ryssland. Lindemanns tolkning av Lubimiy Gorod är från början en krigslåt från 1930-talet. En singel som nyligen var med i en patriotisk sovjetisk film som heter Devyatayev. Landets myndigheter har tidigare också blivit upprörda över att det tyska bandets manliga medlemmar Richard Kruspe och Paul Landers kysste varandra på scen på turné i Ryssland 2019, vilket går emot landets homofobiska lagstiftning.

Vi har tidigare också kunnat rapportera om hur ett ryskt fan av bandet, Andrej Borovikov, i år har fått fängelse i 2,5 år för "porrspridning" när han länkade Rammsteins musikvideo Pussy. Den riktiga anledningen bakom åtalet sägs dock vara att han tidigare har arbetat nära den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj och att videon bara ansågs som en ursäkt till gripandet då den länkades redan 2014.

Efter alla dessa incidenter har nu Till Lindemann hamnat i häktet. Anledningen sägs vara att han skulle ha spelat på Maklarin For Homeland-festivalen i Tver igår den 29 augusti. Polisen grep honom på hotellrummet då detta stred mot reglerna kring massmöten under covid-19-restriktionerna. Lindemanns manager Anar Reiband har också gripits och riskerar utvisning och permanent inreseförbud till landet då de ryska myndigheterna tror att han är arrangör av festivalen, trots att han har rest in i landet som turist.

LÄS OCKSÅ: Stål möter stål när Sabaton blir en del av populärt TV-spel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA