x

Ny festival i Sverige – "utan sunksnubbigheter"

Ny festival i Sverige – "utan sunksnubbigheter"

Under samma "peace, love and understanding"-paroll som legendariska Woodstockfestivalen i USA från 1969 håller en ny festival på att växa fram i Stockeboda på Österlen. 10-12 september är det dags för Woodstockeboda att fylla ett tomrum de tycker existerar i det svenska festivallivet.

– Woodstockeboda existerar för att konservera de progressiva ideal som växte fram under slutet av 60-talet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning bland artisterna och vill skapa ett safe space för kvinnor, män och ickebinära att samexistera på – utan sunksnubbigheter i form av ofredanden och annat medeltidsbeteende, hälsar arrangören på hemsidan och utvecklar:

– Vi har bara kvinnliga vakter och trygghetsvärdar. Vi driver festivalen som en ideell förening, utan vinstintresse, och allt eventuellt överskott delar vi ut till artisterna.

Att de inte gör som alla andra var tydligt när det första "bandsläppet" kom. För läste man mer noggrant så var det istället en affisch över vilket band som absolut INTE kommer att spela där: Mustasch. Även Ulf Lundell fick sig en känga under parollen "en obokad artist, är också en artist". 

Med det sagt, dessa artister är klara för Woodstockeboda:

Looptroop Rockers
Manuela Iwansson
Mascara Snakes
(bilden)
Second Oracle
Yuri Gagarin
Måneskjold

Tusen Ögon
Nepal Death
Spader Kung
Vånna Inget
Sunflowers
True Moon
Slowgold
Pascal
Orkan
Deadringer

Intéremo

Mer info och biljetter hittar du här.

LÄS OCKSÅ: 31 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA