x

Efter rykten om ny musik – ABBA går med i TikTok

Efter rykten om ny musik – ABBA går med i TikTok

Det florerar rykten om en comeback från ABBA och nu meddelar bandet att de går med i TikTok. ABBA:s musikkatalog, Sveriges största musikexport genom tiderna, blir nu tillgänglig på TikTok och dessutom startar gruppen ett konto på plattformen. Björn Ulvaeus bekräftade tidigare i år att bandet träffas i studion för att spela in nya låtar.

Av de musikgrupper som inte finns på TikTok har ABBA varit den mest sökta på plattformen och deras låtar har varit de mest efterfrågade, enligt ett pressmeddelande. Fram till nu har fans på TikTok istället fått sjunga ABBA:s musik själva och tidigare i år blev hashtaggen #DancingQueenChallenge, där användare utmanade varandra att sjunga låten, en succé med över 160 miljoner videovisningar. Bandets officiella TikTok-konto är nu också live, där den första videon är en pianoversion av Dancing Queen.

– TikTok, och jag själv som svensk, är så stolta över att välkomna Agnetha, Benny, Björn och Anni-Frid till plattformen och att få erbjuda Sveriges största musikexport genom tiderna till fans över hela världen, säger Farhad Zand, Head of Music Partnerships på TikTok, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Våra användare har redan visat oss med alla sina videor att detta är musiken de länge väntat på och det ska nu bli väldigt spännande att se hur ABBA kan inspirera en ny generation fans och initiera en ny våg av kreativitet med sångerna som så länge har definierat popmusiken.

LÄS OCKSÅ: Ny festival i Sverige – "utan sunksnubbigheter"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA